Minister Čaplovič je za úzku spoluprácu so študentskými orgánmi

17.11.2012 Bratislava

Bratislava 16. novembra (TASR) – Chceme čo najviac spolupracovať, pretože chceme, aby sme spoločne prispeli k tomu, že sa veci v školstve pohnú dopredu. Po dnešnom stretnutí so zástupcami Študentských rád stredných a vysokých škôl Slovenskej republiky to povedal minister školstva vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič.

Čaplovič uviedol, že stretnutie deň pred sviatkom Medzinárodného dňa študentstva bolo výbornou príležitosťou, ako sa rozprávať o spolupráci medzi rezortom školstva a zástupcami študentov. "Sme odsúdení na spoluprácu," doslova povedal Čaplovič, ktorý zdôraznil, že študenti právom očakávajú od ministerstva aktívny prístup k zlepšovaniu vecí nielen v oblasti školstva, ale verejného života na Slovensku vôbec.

"My zasa chceme, aby v tomto procese boli čo najaktívnejší samotní študenti," dodal minister. Predsedkyňa Študentskej rady vysokých škôl SR Katarína Stoláriková uviedla, že spolu s ministerstvom by študentské orgány radi rozpracovali projekty, ktoré by umožnili budovať a zlepšovať študentskú kultúru a komunitu.

"Chceme, aby sa študenti mohli viac aktivizovať a angažovať vo veciach verejných a vo veciach týkajúcich sa školstva i rozhodovania samospráv stredných a vysokých škôl," priblížila Stoláriková.

Predseda Študentskej rady stredných škôl Andrej Barborka uviedol, že veľmi pozitívne vníma úsilie ministerstva o čo najlepšiu komunikáciu so študentskými orgánmi. "Som rád, že sa dnes naštartovala užšia spolupráca," povedal Barborka.
 

Vyberte región